Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN 2008.

Vatikan oduzeo klerički status slovenskom župniku pedofilu

križ,krunica
Marko Jurinec/PIXSELL
14.08.2013.
u 23:44

Franci Frantar, nekadašnji župnik u Kašlju, 2008. godine je osuđen zbog pedofilije

Vatikan je oduzeo klerički status slovenskom župniku osuđenom za pedofiliju, javlja slovenski portal Siol.net. Iz Slovenske biskupske konferencije (SŠK) poručili su da je riječ o internom postupku u crkvi pa njegov tijek ne mogu komentirati.

Franci Frantar, nekadašnji župnik u Kašlju, 2008. godine je osuđen zbog pedofilije. Suđenje za zločine stare više od 20 godina trebalo je početi još prije nekoliko godina, ail Frantar se nije odazivao na sudske pozive, piše Delo. Petogodišnju kaznu počeo je izdržavati u travnju 2010. godine, a uvjetno je pušten prošlog prosinca.

Gubitak kleričkog statusa znači gubitak svih prava, dužnosti, ovlasti i usluga koje imaju svećenici, objasnili su u SŠK-u.

>> Slovenski nadbiskupi moraju se povući zbog financijskog skandala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije